بازی نام: انتخاب یک دامنه برای کسب و کار شما

صاحبان کسب‌وکارها از جرقه‌ی اولیه‌ی یک ایده تا اولین فروششان باید به میلیون‌ها نکته فکر کنند. شروع کار گاهی اوقات دلهره‌آور است، اما یک اقدام زودهنگام (و ساده) وجود دارد که آن‌ها می‌توانند برای موفقیت انجام دهند: ثبت یک نام دامنه.

کلمات در ذهن یک کارآفرین به هم متصل می‌شوند و آن‌ها نامی عالی برای کسب‌وکار نوپای خود پیدا می‌کنند. خلاقیت می‌تواند در هر زمانی پدیدار شود و این مهم است که تا زمانی که کار داغ است، پیش بروید و نام دامنه‌ی خود را قبل از اینکه خیلی درگیر فرآیند ساخت برندتان شوید، ثبت کنید. در این مقاله، من برخی از بهترین نکات و ترفندهایم (و چند هشدار) را برای کمک به انتقال ایده‌ها از روی کاغذ به وب به اشتراک خواهم گذاشت. اما ابتدا، بیایید اصول را با هم مرور کنیم.

دامنه (Domain) چیست؟

از لحاظ فنی، نام دامنه (Domain Name) آن چیزی است که بین علامت پروتکل (//:https) و اولین اسلش در یک URL یا آدرس وب قرار می گیرد. در این مثال، napir.net نام دامنه این وب سایت است. نکته ای که بسیاری ممکن است متوجه آن نشوند این است که نام دامنه با آدرس IP یک وب سایت خاص مطابقت دارد و به کاربران راهی آسان برای یافتن محتوای مورد نظر خود بدون نیاز به به خاطر سپردن رشته ای از اعداد و حروف تصادفی ارائه می‌دهد.

علاوه بر اینکه به مشتریان بالقوه یک خط مستقیم برای دسترسی به وب سایت شرکت ارائه می دهد، یک دامنه خوب اعتبار کسب و کار را افزایش می دهد. و با نگهداری مناسب، می‌تواند به عنوان یک ابزار بازاریابی قدرتمند برای برند و شرکت عمل کند.

نکاتی برای شروع

فرض کنید یکی از آن ایده‌های زندگی‌ساز که شما را بر سر زبان‌ها خواهد انداخت، به ذهنتان خطور کرده است. شما یک لوگو طراحی می‌کنید، پروفایل‌های رسانه‌های اجتماعی خود را ایجاد می‌کنید، وب‌سایت خود را تبلیغ می‌کنید و برای ایجاد هیاهو در مورد شرکت خود، خبر این سرمایه‌گذاری جدید را در لینکدین به‌روزرسانی می‌کنید. وقتی زمان راه‌اندازی وب‌سایت خود فرا می‌رسد، متوجه می‌شوید که شخص دیگری قبلاً دامنه شما را ثبت کرده است. در حالی که می‌توانید برای خرید دامنه تلاش کنید، هیچ تضمینی وجود ندارد که آن را به دست آورید. شما با سه گزینه مواجه هستید: انگشتان خود را برای خرید دامنه با قیمتی نه چندان سنگین عبور دهید، نام تجاری خود را حفظ کنید و از یک دامنه جایگزین استفاده کنید (احتمال از دست دادن مشتریان بالقوه در جستجوی وب‌سایت خود را افزایش دهید) یا نام تجاری خود را تغییر دهید.

در حالی که این اتفاق همیشه رخ نمی‌دهند، اما برای بسیاری از کسب و کارهای جدید یک واقعیت است. تنها راه قطعی برای جلوگیری از این وضعیت، اولین نکته من است: به محض نامگذاری، یک دامنه تجاری را ثبت کنید. دامنه‌ها یک ابزار ارزشمند در برند یک کسب و کار هستند و داشتن دامنه‌ای که با برند و نام موجود مطابقت نداشته باشد، می‌تواند منجر به قطع ارتباط برای مشتریان شود.

انتخاب دامنه مناسب همچنان می‌تواند یک کار دلهره‌آور باشد. دامنه‌ها اولین برداشت را برای بسیاری از مشتریان بالقوه ایجاد می‌کنند، به تعریف برند کمک می‌کنند و می‌توانند در بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) کمک کنند.

نام‌های دامنه‌ای که کوتاه و به راحتی به خاطر می‌آیند، کلیدی هستند تا افراد به وب‌سایت شما مراجعه کنند. به یاد داشته باشید: دامنه‌های ساده، مختصر و آسان تایپ نسبت به دامنه‌های توصیفی بهتر عمل می‌کنند.

هنگامی که همه چیز قبل از «.» تصمیم‌گیری شد، وقت آن است که پسوند دامنه را انتخاب کنید؛ com. استاندارد است اما بیش از 300 گزینه با قیمت‌های مختلف وجود دارد.

ارتقای سطح با دامنه‌های جایگزین

پس از اینکه دامنه اصلی یک کسب و کار به طور قطعی انتخاب شد، برای ارتقای سطح دامنه‌های یک کسب و کار، باید به مسیر مشتری (customer journey) فکر کرد. برای شروع این کار، چند سوال وجود دارد که باید پرسیده شوند:

  • احتمال چه غلط‌های املایی در دامنه وجود دارد؟ این موارد چه هستند؟
  • آیا نسخه‌های کوتاه شده‌ای از دامنه وجود دارد که مشتریان به دنبال آن باشند؟ به عباراتی مانند “fb.com” برای فیس بوک
  • آیا عبارات عمومی‌ای وجود دارد که مشتریان بالقوه برای یافتن کسب و کاری مشابه به دنبال آن‌ها باشند؟ یکی از راه‌های خوب برای یافتن این عبارات، استفاده از ابزارهایی مانند Google Analytics یا Keyword Planner است.

پس از مشخص شدن این اشتباهات و جستجوهای احتمالی مشتری، از آنها برای ایجاد دامنه‌های جایگزین استفاده کنید که ترافیک را به دامنه اصلی هدایت کنند. با صرف چند صد هزار تومان اضافی در ماه، یک کسب و کار می‌تواند با پیش‌بینی آنچه مشتریانش به دنبال آن هستند و هدایت مستقیم آن ترافیک به وب‌سایت خود، ترافیک را چندین برابر افزایش دهد.

یک هشدار کوچک

مانند هر چیز دیگری در تجارت، قبل از انتخاب و ثبت دامنه، حتما تحقیق کنید. دامنه‌های نزدیک به نام یک کسب‌وکار دیگر یا محتوای دارای علامت تجاری می‌توانند در آینده مشکلات بزرگی ایجاد کنند. انجام تحقیقات اولیه می‌تواند در آینده از دردسرهای زیادی جلوگیری کند.

دامنه‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از برندسازی، حضور وب و هویت کلی یک شرکت هستند. آن‌ها می‌توانند تفاوت بین جذب یا از دست دادن مشتری باشند و چند جستجوی ساده می‌توانند برای ارتقای ترافیک وب شما به سطحی متفاوت استفاده شوند. بهترین قسمت ماجرا این است که بسیاری از آن‌ها فقط چند صد هزار تومان در ماه هزینه نگهداری دارند. امیدوارم با کمک این مقاله، شما در مسیر ایجاد دامنه‌ای مناسب برای کسب‌وکار خود باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا