واگیر اگزما و نکات طلایی در خصوص شناخت وضعیت آن

امروز قصد داریم در خصوص اگزما صحبت نماییم. اگزما یک مشکل رایج پوستی است که سال ها بر سر واگیر اگزما نظریه های مختلفی داده شده است. شاید بهتر باشد این موضوع را با نگاهی بسیار دقیق و علمی پیش ببریم.

آیا همه اگزماها شبیه به هم هستند؟

در نگاه اول اگزما به تحریکات پوستی گفته می شود که با خارش و سوزش همراه هستند. این موضوع سبب می شود که افراد هر گونه سوزش و قرمزی را اگزما خطاب نموده و حتی آن را در یک دسته بگنجانند. اما باید بگوییم که انواع اگزما در عین شباهتی که دارند هرگز یکسان نیستند. به عنوان مثال اگزما در بین کودکان با نوع اگزما بزرگسال متفاوت است. اگزمای کودکان با عنوان درماتیت اتوپیک شناخته می شود که تا ۵ سالگی رویت خواهد شد. اگزما در بزرگسالان به طور کلی تماسی است و با تماس به مواد شوینده شیمیایی رخ می دهد. اما شاید ظاهری یکسان داشته باشند.

آیا اگزما واگیر دارد؟

موضوعی که همیشه در ذهن عموم افراد دیده می شود واگیر اگزما است. در واقع افراد گمان می کنند که اگزما واگیردار است. توجه نمایید که اگزما با دست زدن به فردی که اگزما دارد به شما منتقل نمی شود! اما آیا این موضوع پایان راه است؟ قطعاً اینطور نیست.

آیا اگزما واگیر دارد؟

اجازه دهید واگیر اگزما را کمی دسته بندی نماییم، اگر اگزما با باکتری های اورئوس و یا ویروس های تبخالی همراه باشد امکان واگیر اگزما وجود دارد! مشخص شد که اگزما به تنهایی واگیر دار نیست اما می بایست نوع آن تعیین شود. پزشکان در خصوص واگیر اگزما به اتفاق نظر نرسیده‌اند! عده ای معتقدند که اگزما عفونت دار قابل سرایت می باشد، بنابراین نمی توان واگیر اگزما را رد نمود، اما عده ای دیگر این نظریه را رد نموده و معتقدند که واگیر اگزما دلیل علمی ندارد و نمی توان گفت که هرگز نباید با فردی که اگزما دارد دست داد!

چطور می توان از واگیر اگزما مطمئن شد؟

واگیر اگزما به مسائل مختلفی بستگی دارد. در وهله اول ایمنی بدن شما در واگیر اگزما بسیار نقش دارد، اگر بدن ایمنی نداشته باشد کوچکترین ویروس نیز میتواند به شما سرایت کند. مورد بعدی در خصوص واگیر اگزما رعایت نکات بهداشتی است. واگیر اگزما در محیط میکروبی و ناسالم بیشتر به چشم می خورد. محیط آلوده یک محرک بسیار قوی برای ابتلا به اگزما می باشد. توجه نمایید که واگیر اگزما از آقایان به خانم ها بسیار محدود است و ناچیز اعلام شده است.

تا اینجا در خصوص واگیر اگزما دچار دوگانگی شده ایم و البته این موضوع امر بسیار طبیعی است، علم روز به روز در حال پیشرفت است و نظریه های اعلام شده به صورت دوره ای به روز رسانی می شود. اما یک منطق کلی در این خصوص مشخص نموده است که واگیر اگزما رد شده و این بیماری پوستی مسری نمی باشد.

خطر اگزما در بانوان

خطر اگزما در بانوان

بر طبق بررسی های انجام شده در خصوص اگزما مشخص شده است که میزان شدت اگزما در بین بانوان خانه دار بسیار متغیر است. هرچه فرد با مواد شوینده بیشتری در تماس باشد احتمال ابتلا به اگزما در آن بیشتر می باشد. یکی از موارد تعیین کننده در اگزما سن فرد می باشد. توجه نمایید که افراد سنین بالا بیشتر به اگزما دچار خواهند شد. در بررسی های اخیر مشخص شد که خطر اگزما در بین بانوان بسیار بیشتر است و اگر به سرعت درمان نشود به کل بدن سرایت خواهد نمود. توجه نمایید که اگزما موجب سرطان پوست نمی شود! واگیردار نیست! طول عمر فرد را کم نمی کند! و موجب اختلال در روند زندگی نخواهد شد.

واگیر اگزما مزمن

از آنجایی که اگزما به دو دسته تقسیم می شود و نوع حاد و مزمن دارد عده ای گمان می کنند که نوع مزمن آن واگیردار است. اگزما پوستی مزمن به معنی شدت و سطح وسیع آن است، نه واگیر آن! گاه دیده می شود که فرد در قسمت دور دهان، دور چشم، و حتی پوست سر دچار حساسیت های شدیدی می شود و قطعاً در چنین وضعیتی درمان کمی طولانی شده و به اصطلاح اگزما مزمن است. اگر این روال به سمت تاول کشیده شود درمان سخت تر هم خواهد شد.

واگیر اگزما مزمن گزینه ای رد شده می باشد و در واقع هر چقدر هم که اگزما شدید باشد نمی توان گفت که واگیر اگزما رخ خواهد داد. دقت نمایید که این موضوع جای بحث بیشتری دارد.

واگیر اگزما به زبان ساده!

عده ای می گویند که چون اعضای خانواده ام اگزما دارند، من هم دچار اگزما شده ام بنابراین واگیر اگزما وجود دارد. توجه نمایید اگر فرد آنقدر نقطه اگزما را بخاراند که ترشحی مبنی بر میکروب از بدنش خارج شود و شما با آن ترشح تماس پیدا نمایید واگیر اگزما رخ می دهد!

اما آیا این منطق صحیح است که واگیر اگزما امری روتین و همیشگی خواهد بود؟ قطعاً اینطور نیست. عفونت در بدن افراد متفاوت است و به سادگی خارج نمی شود بنابراین واگیر اگزما به صورت عادی ایجاد نمی شود. در بررسی های اخیر مشخص شده است که بسیاری از غذاها نیز سبب ابتلا به اگزما می شوند و افرادی که مستعد آلرژی هستند نسبت به سایر افراد بیشتر در معرض اگزما می باشند. ترشح آنتی بادی بیش از حد سبب بروز التهاب در بدن می شود و در نهایت التهاب با مشکلات پوستی متعدد از قبیل اگزما همراه خواهد بود.

آیا اگزما درمان قطعی دارد؟

آیا اگزما درمان قطعی دارد؟

برای درمان اگزما درمان ها به دو دسته تقسیم می شود.

دسته اول مربوط به درمان گیاهی می باشد. اگر از دسته افرادی هستید که علاقمند به داروهای گیاهی هستید می توانید با استفاده از گیاهان ترکیبی این مشکل پوستی را کاهش دهید و به مرور رفع نمایید.

مورد بعدی در خصوص دارو های شیمیایی است که برای درمان اگزما از سوی پزشکان عرضه شده است. این دارو ها تا حدی می توانند اگزما را بر طرف سازند و در بعضی از افراد تا نابودی اگزما نیز پیش خواهند رفت.

جدیدترین روش درمانی که برای اگزما عرضه شده است برداشتن پروتئین مشخص از سلول پوست می باشد، به این ترتیب پوست دیگر دچار اگزما نخواهد شد. در این روش دیوار سلولی پوست دقیقاً پاکسازی شده و قطعاً در این روش از رطوبت مورد نیاز پوست محافظت خواهد شد.

در بررسی های انجام شده مشخص شد که درمان اگزما به روش برداشتن سلول های پروتینی توسط دارو نیز صورت پذیر خواهد بود. به این ترتیب اگزما ریشه کن خواهد شد.

در بین روش های گفته شده برای درمان اگزما بهترین و به صرفه ترین روش استفاده از کرم آبرسان قوی برای اگزما خفیف و به همراه صابون شتر مرغ برای اگزمای قوی توصیه می گردد.

   

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا